top of page

Gekarameliseerde honing mosterd uien


Als we aan gekarameliseerde uien denken loopt het water in onze mond. Zo lekker! Toen we ooit eens een recept voor bij zagen komen met gekarameliseerde uien met een honing mosterd dressing, moesten we deze natuurlijk proberen. En ze zijn heerlijk hoor. Dus jij moet ze ook echt eens proberen! Lekker als side dish bij een stukje vlees, maar ook superlekker op een broodje hamburger.

Bereiding: 25 min

Ingrediënten (2 personen)

* 2 grote uien * 30 ml olijfolie * 2 el boter, gesmolten * 30 ml honing * 1,5 tl worcestersaus

Handig

Kwastje Hoe? Zo!

Snijd de uien in ringen. De gesmolten boter voeg je samen met de olijfolie, roer door elkaar heen en besmeer de uien.

Verwarm een grillpan en bak de uien hier in. Bak ze in ongeveer 10 minuten, aan beide kanten mooi bruin. Mix de mosterd, honing en worcestersaus en besmeer de bovenkant van de uien. Laat de uien bakken en draai ze om. Besmeer ze nog een keer. Grill tot dat ze gaan karameliseren.

Enjoy! Liefs Nicky


#koken #uien #honing #borrel

bottom of page