top of page

Bietensoep met feta en hazelnoten


Van bieten moet je houden. Veel mensen om ons heen houden niet erg van bietjes. Wij eten het eigenlijk zelden, maar lusten het wel. We maken wel eens een stamppotje met bieten, maar daar blijft het ook wel bij. Daarom dachten we een keer: laten we eens een keer een soepje maken van deze groente. En deze variant is erg lekker. De geroosterde bietjes hebben een zoete smaak. Met de ui, knoflook en de rodewijnazijn krijgt de zoete smaak van de bieten een goede tegenhanger. De feta en de hazelnoten als topping maken het wat spannender en zijn de puntjes op de i. En o ja, die kleur... We love it!

Bereiding: 10 min Oven: 50 minuten

Ingrediënten (2 kommen)

* 500 gr rode bieten

* 550 ml groente bouillon * 1/2 kleine ui * 3 el rodewijnazijn

* 1 teentje knoflook * Fetakaas (ter garnering) * Handje hazelnoten

* Scheutje olijfolie

Handig

Staafmixer

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de bieten en snijd in stukken van ongeveer 1,5 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bietjes op. Besprenkel met olijfolie. Rooster de bieten. Draai ze om na 25 minuten en laat ze vervolgens nog 25 minuten roosteren.

Bak de ui en knoflook in olijfolie. Bak de bietjes kort mee. Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Voeg rode wijnazijn toe. Proef even. Is het te zoet? Dan kun je nog wat extra rode wijnazijn toevoegen. Breng op smaak met peper en zout en maak af met de hazelnoten en feta.

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

Bron: lovemyfood.nl

#koken #soep #bieten #hazelnoten #feta

bottom of page