top of page

Spinazie ovenschotel met gehakt


Deze ovenschotel maakte mijn moeder vroeger voor ons. Sinds dat we uit huis zijn, maken we de spinazie ovenschotel nog steeds en elke keer is hij weer lekker. Vooral tijdens de herfst en wintermaanden maken we dit gerecht regelmatig. Ik heb er ook wel eens een stamppot variant van gemaakt, maar de ovenschotel blijft favoriet. Zal vast iets te maken hebben met het lekkere kaaslaagje er boven op ;-).

Bereiding:

Ingrediënten (2 tot 3 personen)

* 500 gr aardappelen * 250 gr rundergehakt * 450 gr spinazie ala crème (diepvries) * 50 ml melk * 15 gr boter * 1 zakje geraspte kaas * snuf zout * snuf peper Optioneel: * gekookt ei per persoon Handig Pureestamper Ovenschaal of 2/3 eenpersoons schaaltjes

Hoe? Zo!

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze dan even staan in de pan met de deksel erop. Verwarm je oven voor op 200 graden. Rul de gehakt gaar en kruid naar smaak met wat peper. Verwarm de spinazie tot dat het helemaal vloeibaar is. Voeg bij de aardappelen de melk en de boter toe en stamp tot een mooi glad geheel. Vul je schaal eerst met een laag van de gehakt. Leg daarboven op de aardappelpuree. Als het je lekker lijkt, kun je een gekookt eitje snijden en deze op de aardappelpuree leggen en daarover komt de spinazie ala crème. Tot slot een goede laag geraspte kaas, naar smaak ;) Zet de schaal op een rooster midden in je oven. Hij is klaar wanneer de kaas lekker is gesmolten of naar smaak wat knapperig is.

Enjoy! Liefs, Nicky


#koken #spinazie #ovenschotel #kaas

bottom of page