top of page

Thaise garnalensoep


Deze Thaise garnalensoep is superlekker. Wel een beetje pittig, maar mocht je daar niet van houden voeg je wat minder curry toe ;-). De soep is makkelijk te maken en maak maar wat extra, want een tweede kopje is te garanderen.

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 personen)

* 300 gr garnalen

* 1,5 teentje knoflook * 0,5 el gember * 1/2 limoen, sap * 1/2 ui, gesnipperd * 1/2 rode paprika, in blokjes * 240 ml kokosmelk * 1 el rode curry pasta * 500 ml groente bouillon * 125 basmati rijst * Peper en zout naar smaak * 2 el boter * Handje koriander of peterselie

Hoe? Zo! Kook de rijst naar aanwijzing op de verpakking.

Smelt boter in een pan. Voeg de garnalen met peper en zou toe en bak deze totdat ze roze zijn. In ongeveer 3 tot 4 minuutjes.

Voeg in een andere pan de knoflook, ui en de paprika toe. Bak tot het lekker begint te ruiken (ongeveer 3 á 4 minuten). Voeg de curry pasta toe en roer het goed door. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Roer constant tot dat het is opgenomen. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep wat inkoken voor ongeveer 10 minuutjes.

Voeg de rijst, garnalen en het limoensap toe. Garneer met peterselie (als je koriander ook verafschuwd zoals Nicky) of met koriander.

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

Bron: damndelicious.net

#koken #soep #garnalen #thais #curry #vis #kerst

bottom of page