© wearefoodjunkies.com

  Sticky aubergines


  Alles wat sticky is, vinden wij eigenlijk al een goed idee. Het klinkt zo lekker en teriyakisaus is nou eenmaal smakelijk. In het nieuwe boek van Jamie Oliver, 5 ingrediënten, staat een sticky aubergine recept. Deze hebben we gemaakt en is erg lekker. Dus moeten we wel met jullie delen! In combinatie met de lente ui, de pepertjes en de pinda's geeft het een verrassende smaak. En het leuke is dat het weer is een keer wat anders is. Zeker uitproberen dus!

  Bereiding: 20 minuten

  Ingrediënten

  * 1 aubergine * 4 lente uitjes * 20 gr ongezouten pinda's * 2 el teriyakisaus * 1 rode peper * 1 gele peper * 250 ml water * 1 el olijfolie

  Hoe? Zo!

  Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf per helft de schil in.

  Zet een koekenpan met 250 ml water op hoog vuur. Zorg dat de aubergine hier in past, want deze voeg je toe. Leg een deksel op de pan en kook in ongeveer 10 minuten droog. Je hoort ze vanzelf sissen.

  Ondertussen maak je de lente uitjes schoon en snijd je het groen in slierten, bewaar de witte stukjes. De pepers snijd je ook in sliertjes (verwijder eerst de zaadjes). Voeg de ui en peper sliertjes in een kommetje ijswater. Dan worden ze lekker knapperig. Laat ze uitlekken na 5 minuten.

  Als de aubergines sissen voeg je een eetlepel olijfolie in de pan en bak je de aubergines hier in samen met het wit van de lente ui en de pinda's. Roer regelmatig. Giet er na 2 minuten een scheutje water bij met de teriyakisaus. Draai de aubergine helften om. Bak tot dat ze lekker kleverig worden.

  Schep de aubergine helften op een bord, met het mengsel. Garneer met de slieren lente-ui en peper.

  Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

  #koken #aubergines #vegatarisch

  This site was designed with the
  .com
  website builder. Create your website today.
  Start Now