top of page

Champignonsoep met spinaziepesto


Deze soep is echt superlekker! Nicky heeft hem zelf bedacht. Champignonsoep behoort al tot de favorieten, maar dit recept spant de kroon. Door de thijm en champignons krijgt de soep een heerlijk kruidige smaak die super samen gaat met de pesto. De pesto is ontstaan uit wat restjes, dus het is geen officiële pesto, maar dat maakt helemaal niets uit, want hij smaakt goed. 

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 koppen)

* 500 gr kastanje champignons * 1 liter groente bouillon * 1 ui, gesnipperd * Paar takjes thijm * Scheutje kookroom * Handje spinazie * Handje geraspte kaas * Paar takjes basilicum * Scheutje olijfolie Optioneel * Maizena

Handig 

Keukenmachine

Hoe? Zo! 

Snijd de champignons in plakjes, sommige door de helft en sommige in vieren. Bak deze in een pan aan. Voeg de gebakken ui met de thijm toe.

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de champignons en uien toe en laat voor 10 á 15 minuutjes op een laag vuurtje doorkoken. Hou wat grote champignons apart.

Maak ondertussen de spinazie pesto. Voeg de spinazie, geraspte kaas, basilicum en olijfolie toe aan de keukenmachine en mix tot een glad geheel.

Proef de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg kookroom toe en roer het door de soep. Wij hebben er wat maizena (aanmaken met water) toegevoegd, zodat de soep iets dikker wordt. 

Giet de soep in kommen en garneer met champignons die je apart hebt gehouden. Voeg een schepje pesto toe. Je kan dit ook alvast door de soep roeren.

Enjoy!  Liefs Nicky en Daphne

#koken #champignons #soep #spinaziepesto

bottom of page