top of page

Spinaziecurry


We eten eigenlijk zelden een curry, maar als we het dan eten vinden we het wel erg lekker. Deze spinaziecurry zagen we in het boek 5 ingrediënten van Jamie Olivier. Het is makkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is gezond! De paneer is een Indiase kaassoort, wat je niet in elke supermarkt vindt. Bij de Ekoplaza of soortgelijke winkels vindt je deze kaas sowieso. Los uit het vuistje is paneer niet echt lekker (dan ben je maar alvast gewaarschuwd), maar door een gerecht zoals deze spinaziecurry is het een goede toevoeging.

Bereiding: 16 minuten

Ingrediënten (2 personen)

* 200 gr spinazie * 1 ui * 2 el currypasta * 100 gr paneer

* 20 gr ongezouten cashewnoten * 1 el olijfolie * 1 el rodewijnazijn

Handig

Vijzel

Hoe? Zo!

Rooster de cashewnoten tot ze goudbruin zijn. Schud ze regelmatig om.

Snijd de ui in dunne ringen en bak met de currypasta in een hete pan (voeg 1 el olijfolie toe). Bak ongeveer 8 minuten en voeg 1 el rodewijnazijn toe en kook in voor 30 seconden.

Snijd de paneer in blokjes, voeg ze toe in de pan met de spinazie. Bak al roerend. Blijf bakken tot de spinazie geslonken is en al het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

Stamp de cashewnoten fijn met een vijzel. Als je deze niet hebt hak ze dan fijn met een mes. Strooi over de spinaziecurry en opdienen maar!

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

Bron: 5 ingrediënten - Jamie Oliver


#koken #spinazie #paneer #curry #vegatarisch

bottom of page