top of page

Egeltjes van marsepein


Vanaf kinds af aan zijn wij dol op marsepein. Voornamelijk in november en december is marsepein volop in de winkels en als kind keken we al vaak onze ogen uit. Favoriet was een pannetje gevuld met vlees, groente en aardappeltjes. Moeilijk kiezen altijd, maar nog moeilijker om er van af te blijven. We droomde ook weg bij het idee dat we ooit zo'n mega grote varken zouden krijgen. Je weet wel, waar ze altijd stukjes vanaf snijden. Mét een appeltje in zijn mond. Helaas is deze droom nooit werkelijkheid geworden. Ook niet toen we groter werden, want toen besefte we pas hoe duur zo'n varken is haha. Nog steeds worden we blij van marsepein en tegenwoordig zie je de leukste vormpjes. Marsepeinen pizza's, sushi's en ga zo maar door. Maarre the good old aardappelballetjes waarderen we ook nog steeds.

Als twee ukkies wisten we niet hoe makkelijk het was om zelf marsepein te maken. Nu wel. En daarom hebben we nu een schattig receptje: chocolade marsepeinen egeltjes. Want pure chocolade en marsepein is een fijne combinatie. En in egeltjes vorm komt het kind in ons weer naar boven: die hadden we vroeger dus echt wel gewild!

Bereiding: 20 minuten

Tip: Maak de marsepein minimaal 1 dag van te voren

Ingrediënten

* 50 gr pure chocolade * Pure hagelslag * 250 gr gepelde amandelen * 250 gr poedersuiker * 1 eiwit

Handig

Saté prikker, keukenmachine

Hoe? Zo!

Zeef de poedersuiker. Vermaal de amandelen in de keukenmachine en voeg de poedersuiker toe. Roer samen tot een amandelmeel. Voeg in een kom met het eiwit. Meng door elkaar en kneed er een bal van. Laat een nacht in de koelkast liggen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Zet een bakje gevuld met hagelslag klaar.

Verdeel de marsepein in bolletjes. Rol een bolletje tot het een snoetje krijgt. Dip de bolle kantjes in de gesmolten chocolade of gebruik een spatel om de kontjes in te smeren, zodat je ze niet per ongeluk te diep dipt. Dip vervolgens in de hagelslag. Strooi er desnoods wat hagels op, tot dat het mooi bedekt is.

Herhaal dit met elk stukje. Als laatste voeg je oogjes en een neusje toe met behulp van een saté prikker. Dip deze in de chocolade en stip aan op de marsepein. Laat drogen.

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

#bakken #marsepein #amanadelen #chocolade #nobake

bottom of page