top of page

Stoofpotje met bruin bier en speculaas


Tijdens de koude dagen is een stoofpotje een heerlijk gerecht. Je keuken en/of huis ruiken heerlijk naar de kruidige ingrediënten en wat je ruikt is wat je proeft. Jammie! Dit stoofpotje is met bruin bier en speculaas. Klinkt misschien een beetje gek, maar samen met de mosterd, kruidnagel en laurier geeft dit stoofpotje een warme winterse smaak. Probeer maar eens. Wij zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bereiding: 10 minuten Stoven in slowcooker of pan: +- 4uur

Ingrediënten

* 500 gr rundvlees * Halve speculaas brok * 2 el mosterd * 400 ml bruin bier * 2 uien * 125 ml rundsfond * 1 kruidnagel * 1 laurierblaadje * Boter

Handig

Slowcooker

Hoe? Zo!

Bestrooi de runderlappen met peper en zout.

Smelt een stukje boter in de pan en bak het rundvlees mooi bruin. Leg het vlees even apart.

Snij de ui in grove stukken en bak kort in de pan waar het vlees in zat. Voeg de uien toe in de slowcooker en bedek met het vlees. Voeg het bier toe met het rundsfond. Besmeer de speculaas met mosterd en leg dit er boven op. Voeg het kruidnagel en het laurier blad toe.

Laat sudderen op de hoge stand voor ongeveer 4 uur, totdat het vlees lekker uit elkaar valt. De speculaas is op ten duur zacht. Roer alles door elkaar heen. Als het vlees uit elkaar valt is het klaar. Heerlijk met patatjes of aardappel puree.

Geen slowcooker? Gebruik gewoon een pan, die je op een laag vuur laat staan.

Enjoy! Liefs Nicky


#stoofpot #rundvlees #bruinbier #speculaas #vegatarisch

bottom of page