top of page

Oosterse biefstukreepjes


Oh dit is zo lekker. Een biefstukje is natuurlijk al een heerlijk stuk vlees en deze Oosterse variant geeft er een heerlijke twist aan. Ideaal als voorgerechtje tijdens een feestelijk diner. Smullen gegarandeerd!

Bereiding: 10 minuten Marineren: 20 minuten Ingrediënten (4 personen) * 2 kogelbiefstukken (a 600gr) * 75 gr sla melange * 4 el sesamolie * 2 el hoisinsaus * 60 ml sojasaus * 2 el fijn gesneden gember * 4 fijn gesneden of geperste teentjes knoflook * Handje gebakken uitjes Hoe? Zo! Doe twee eetlepels sojasaus en 2 eetlepels sesamolie in een kom. Haal het vlees er goed om en om doorheen. Laat voor ongeveer 20 minuten marineren. Voeg in een andere kom de hoisinsaus, twee eetlepels sesamolie, knoflook, gember en de overige sojasaus samen en roer tot een geheel. Verwarm een pan met boter op hoog vuur. Bak het vlees aan beide kanten bruin en zet het vuur wat lager. Bak beide kanten in 4 tot 5 minuten medium rare. Beweeg het vlees regelmatig.

Voeg de laatste twee minuten het sojamengsel toe. Zet het vlees even apart om af te koelen voordat je het snijdt. Verdeel de sla over de bordjes. Snijd het vlees in reepjes en strooi wat gebakken uitjes eroverheen. Enjoy!

Liefs Nicky en Daphne #biefstuk #voorgerecht #kerst #vlees

bottom of page