top of page

Tiramisu semifreddo


Tiramisu, wie houdt er niet van?! Dit heerlijke Italiaanse toetje mag niet ontbreken tijdens de Kerstdagen. Om het net een andere twist te geven, maak je er een ijsvariant van. Namelijk een semifreddo. De Italiaanse versie van parfait; ijs dat wordt bereid zonder te roeren. Deze variant is echt héérlijk. Wij maken hem zeker niet alleen tijdens de feestdagen. En het makkelijke is: maak de semifreddo nog voor de feestdagen, dan staat hij alvast klaar en hoef je op de dag zelf niet meer om te kijken naar het toetje ;-).

Bereiding: 30 minuten Diepvries: Minimaal 4 uur

Ingrediënten

* 4 eiwitten * 4 eigeel

* 100 gr suiker

* 250 gr mascarpone * 140 ml slagroom * 125 ml amaretto * 350 ml sterke koffie * 18 lange vingers * 30 gr cacao poeder * 40 gr geschaafde pure chocolade

Handig

Cakevorm, mixer

Hoe? Zo!

Zet de koffie en giet dit in een diep bord. Besmeer je cakevorm met een beetje boter en bekleed met plastic folie.

Mix het eigeel. Voeg beetje bij beetje het suiker toe en als laatste roer je de mascarpone er doorheen.

Klop de eiwitten luchtig, tot dat je de schaal onderste boven kan houden zonder dat het er uit valt. Spatel het eiwit-mengsel door het mascarpone-mengsel. Klop de slagroom stijf en voeg dit ook toe. Spatel er doorheen.

Voeg de amaretto toe aan de koffie en dip de lange vingers erin. Niet te lang, want ze zuigen snel vocht op en anders worden ze te zacht. Verdeel de lange vingers op de bodem van het cakeblik. Breek een lange vinger wanneer nodig, zodat de hele bodem bedekt is met lange vingers.

Voeg de helft van het ei-mascarpone-mengsel toe. Bestrooi met cacao. Dip vervolgens de lange vingers weer in het koffie-mengsel en maak weer een laag met lange vingers. Voeg het over gebleven ei-mascarpone-mengsel toe en bestrooi weer met cacao.

Wikkel het blik in folie en zet in de diepvries voor minimaal 4 uur of langer. Haal de tiramisu semifreddo ongeveer een kwartier voor opdienen er uit.

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne


#semifreddo #tiramisu #kerst #zoet

bottom of page