top of page

Wentelteefjes van stokbrood uit de oven


We hadden de heerlijke tomaten-kaasfondue gemaakt, maar iets te veel vers stokbrood ingeslagen. Na een dag is je stokbrood meteen wat aan de oude kant. Wat je er dan mee doet? Je maakt er wentelteefjes van, hmm! Lekker makkelijk ook, want je bakt ze in de oven af. Dat wordt smullen.

Bereidingstijd: 30 minuten (waarvan 25 minuten in de oven)

Ingrediënten (1 stokbrood) * 1 stokbrood * 300 ml melk * 4 eieren * 3 á 4 el kaneel

* Suiker ter garnering * Boter, insmeren ovenschaal

Hoe? Zo!

Snij het stokbrood in plakjes. Besmeer de ovenschaal in met een beetje boter. Leg de plakjes in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Mix de melk met de eieren en de kaneel door elkaar. Giet de helft gelijkmatig over de stokbroodjes. Laat het even intrekken. Draai de stokbroodjes om en giet het overgebleven mengsel er overheen. Let op dat het niet te sappig wordt, maar dat de broodjes het vocht opnemen. Laat ook weer intrekken. Bestrooi alvast licht met suiker.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 25 minuten in de oven. Je kan ze ook nog even onder de grill zetten voor een knapperig effect, maar blijf er bij want ze branden anders zo aan. Is de onderkant van het stokbroodje nog een beetje sompig? Draai ze dan om en laat ze nog even garen in de oven.

Bestrooi met suiker voor het opdienen.

Enjoy!

Liefs Nicky


#wentelteefjes #brood #zoet #pasen

bottom of page