top of page

Crackers met lijnzaad


Hoe leuk is het om je eigen crackers te maken?! Deze crackers zijn superlekker én gezond, want er zitten alleen maar pitten en zaden in. Ze worden lekker knapperig en zijn met veel soorten beleg lekker!

Voorbereiding: 1 minuut + 20 minuten wachttijd Oven: 40 minuten

Ingrediënten: * 150 gr gebroken lijnzaad * 30 gr sesamzaad * 60 gr pompoenpitten * 60 gr zonnebloempitten * 200 ml water * 1 tl zout

Hoe? Zo!

Voeg de zaden, pitten en het zout in een grote kom en mix door elkaar. Giet de 200 ml water er bij en roer dit goed door het zaden- en pittenmengels. Laat het mengsel 20 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en wanneer de 20 minuten voorbij zijn, schep je het mengsel hierop. Verdeel het mengsel met behulp van een spatel gelijkmatig over de bakplaat. Ze mogen niet dikker dan 4 mm worden, dus zorg dat je het goed verspreidt en uitsmeert.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de crackers voor 25 minuten in de oven. Haal de plaat er uit en snij met een scherp mes evengrote repen. Haal voorzichtig de repen er af (ze kunnen een beetje plakken) en draai ze om (gebruik eventueel een nieuw bakpapier). Zet terug in de oven, voor ongeveer 10 á 15 minuten. Houdt ze in de gaten, zodat ze niet aanbranden.

Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze op een droge plek buiten de koelkast. Lekker als ontbijt, lunch of bij de borrel (snij de plakjes dan wat kleiner).

Enjoy!

Liefs Nicky


#crackers #lijnzaad #sesamzaad #pompoenpitten #hartig

bottom of page