top of page

The Liebster award 2018


Woohoe wij zijn genomineerd voor the Liebster award door onze mede foodies Mirjam en Christien van Smaakhetzelf.nl! Bedankt meiden voor de nominatie :).

Maar wat is dat nou, een Liebster award? Het is een virtuele award voor (beginnende) bloggers om je waardering uit te spreken, om een blog onder de aandacht te brengen en om elkaar beter te leren kennen. Hoe leuk is dat?!

Onderstaand beantwoorden wij 10 vragen die Smaakhetzelf.nl heeft bedacht. Daarna lees je de spelregels, wie wij nomineren en welke vragen wij aan onze genomineerden stellen.

 1. Wie ben jij? Wij (Nicky & Daphne) zijn een tweeling van inmiddels 30 jaar oud. We hebben veel raakvlakken waaronder lekker eten en drinken, wat zich uit in onze foodblog. We wonen in Veenendaal met twee katten: Harvey en Lexie.

 2. Welk gerecht heb je nog nooit gehad, maar wil je heel graag eens proberen? Nicky: Ik heb wel eens kreeft gegeten, maar nog nooit een halve (of hele) zo op je bord. Dat kwam onlangs te spraken met een vriendin. Dat moet ik dus nog een keer proberen. Al moet ik me dan wel even goed voorbereiden hoe je hem goed en netjes op peuzeld haha. Daphne: Ik wil graag meer proeven uit de Libanese keuken!

 3. Wat is jouw favoriete keuken? Nicky: Ahhh moeilijk kiezen hoor, want ik kan heel veel 'keukens' waarderen. Voor nu ga ik voor de Italiaanse keuken ;-). Daphne: Ik ga voor de Aziatische keuken én de mediterrane keuken. Mmm!

Nicky: O ja slim, dan switch ik toch nog even naar mediterrane keuken.

 1. Wat doe je liever, koken of bakken?

Nicky: Ik vind bakken erg leuk, maar kies toch voor koken. Word ook blij van goed gelukte baksels of broden, maar met koken kan ik meer experimenteren. Daphne: Bakken!

 1. Wat is je favoriete ingrediënt en waarom? Nicky en Daphne: knoflook! Het maakt heel veel gerechten zo lekker. En ondanks het stinkystinky is, ook erg gezond.

 2. Wat vind je nou echt niet lekker? Nicky: Er is weinig wat ik echt vies vind. Kwam er twee jaar geleden pas achter. Daphne had een heerlijke salade gemaakt (iets met gerookte kip en mango, jum), maar er zat wat doorheen waar ik niet blij van werd. Af en toe proefde ik het en die smaak verpeste de lekkere smaak van de salade. Toen ik Daphne vroeg wat er allemaal door zat kwam het al snel aan het licht: koriander. Op de één of andere manier heb ik het blijkbaar nooit echt gegeten: in mijn onderbewustzijn vermeed ik deze smerige specerij ;-). Al vind ik het wel jammer, want zie soms erg lekkere gerechten met koriander en het zou leuker zijn als ik het lust. Maar goed, dan maar vervangen door iets anders. En o ja: mensen zeggen wel eens dat het naar zeep smaakt. Dat vind ik dan weer niet, al heb ik nog nooit zeep geproefd haha. Daphne: Iehh, stukjes glibberig vet aan vlees eet ik niet op.

 1. Wat was je grootste blunder in de keuken? Nicky: Hmms ik heb denk ik al één en ander verdrongen. Maar ooit een keer een bakblik met cheesecake in the making in de oven willen zetten, maar het blik zat niet goed dicht, dus de onderkant storte eruit. Oopsie.

Daphne: Oh dat had ik een keer met een ijstaartje. Vloeibaar in een springvorm, klaar om in te vriezen, maar stroomde er zo uit haha.

Plus ik heb een keer een heel gerecht uit de oven laten glijden! Van mijn mooie zalm in bladerdeeg was niet meer zoveel over. En ik heb een keer een drie laagse Red Velvet compleet verprutst, don’t ask more! :(

 1. En wat was je grootste succes in de keuken? Nicky: Hmms. Het is geen moeilijk recept, maar wel superlekker en misschien door de combinatie lekker en super simpel juist een succes: risotto met spinazie-basilicumpesto.

Daphne: Oeh, dan ga ik voor bokkenpootjes en eigenlijk ook voor de Snickers tulband, beter maak je altijd extra van deze goddelijke recepten ;) Just saying!

 1. Ben je een alleseter, vegetariër of vegan?

Nicky en Daphne: alleseters. We eten daar in tegen wel bewust, niet elke dag vlees bijvoorbeeld. Ieder moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar vegan zullen we sowieso nooit worden. We willen gewoon eieren door een cake ;-).

 1. Heb je van je (food)hobby je werk kunnen maken? Nicky en Daphne: Nee, (nog) niet. Het is nog steeds een hobby, maar we merken wel dat we groeien in bereik en dat is gaaf. Het is ook erg leuk om te horen dat mensen onze recepten uitproberen .Toen we met onze blog begonnen, was de intentie er niet om er geld mee te verdienen. Als dat wel gaat gebeuren is alleen maar erg leuk, dus wie weet...

De regels voor de genomineerden zijn als volgt:

 • Bedank degene die jou heeft genomineerd

 • Post een link naar onze blog in jouw bericht

 • Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog

 • Beantwoord de vragen die die je gesteld zijn

 • Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog

 • Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen

 • Kopieer deze regels in je blogpost

*Trommelgeroffel*.... Onze genomineerden voor de Liebster Award 2018 zijn:

Onze vragen voor jullie zijn:

1. Wie ben je? 2. Wat is je favoriete restaurant? 3. Kook je op gevoel of helemaal volgens de regels? 4. Kan je 1 stukje van een reep chocolade nemen en de rest laten liggen? 5. Wat is je favoriete gerecht? 6. Wat eet je absoluut niet? 7. Welk (eigen) recept vind je het leukst om te maken? 8. Hoeveel kookboeken heb je? 9. Met welke bekende persoon uit de foodbizz zou je wel een samen willen koken of bakken? 10. Wat at je als kind heel graag en wat absoluut niet?

#liebsteraward #foodstories

bottom of page