top of page

Chocolade fudge met popcorn en discodip


De fudge smelt heerlijk weg in je mond, met een knispertje van de discodip en een knappertje van de popcorn. Superlekker en een gezellige traktatie!

Bereiding: 10 minuten + 2 uur koelkast

Ingrediënten * 300 gr pure chocolade * 1 blikje gecondenseerde melk * 30 gr mais (of vier handjes popcorn) * 3 el discodip * Zeezout * 2 el olijfolie

Bestel je boodschappen online!

Hoe? Zo! Smelt de chocolade au bain-marie. Bekleed een brownievorm met bakpapier. Verhit ondertussen een pan met 2 el olijfolie. Als de pan goed verhit is voeg je de mais toe en dek je de pan af met een deksel. Beweeg af en toe de pan tot dat alle mais popcorn is geworden. Laat afkoelen en breng de popcorn op smaak met zeezout.

Als alle chocolade gesmolten is voeg je de gecondenseerde melk toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan 3 handjes popcorn en 2 el disco dip toe. Roer weer goed door elkaar heen. Voeg met een spatel het chocolade mengsel in een brownievorm en verdeel gelijkmatig over de vorm. Bestrooi met de overgebleven popcorn. Duw ze er voorzichtig een beetje in. Bestrooi met de resterende discodip.

Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Haal het uit de koelkast, verwijder het bakpapier en snijd in blokjes.

Enjoy!

Liefs, Nicky

#bakken #fudge #popcorn #discodip #nobake #zoet

bottom of page