top of page

Amandel-kokoscake


Deze amandel-kokoscake is héél erg lekker. Zeker one of my favourites. Mijn zus Daphne heeft dit recept ontdekt en we maken hem regelmatig. De kokos geeft geen overheersende smaak, maar geeft een subtiele smaak aan de cake. Geen kokoslover? Je kan de kokos ook achterwege laten, zodat je toch van deze heerlijke cake kan genieten!

Bereiding: 5 minuten Oven: 40 minuten

Ingrediënten * 180 gr amandelmeel * 250 gr witte basterdsuiker * 200 gr roomboter * 60 gr geraspte kokos * 4 eieren * 1 1/2 tl vanille extract * snuf zout * Handje amandelschaafsel

Handig

Vorm met losse bodem, 22 cm doorsnede

Hoe? Zo!

Smelt de boter en laat deze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in met boter. Meng het amandelmeel met de basterdsuiker, kokos en het zout. Klop de eieren met het vanille extract in een andere kom. Voeg de gesmolten boter toe aan het ei mengsel en roer deze goed erdoorheen. Schenk het boter-eimengsel bij het amandel-kokosmengsel. Meng dit totdat het goed is opgenomen. Het beslag blijft nat, dit hoort zo. Schenk het beslag in de vorm en bestrooi met amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en let op dat de bovenkant niet te donker wordt. Om dit te voorkomen leg je na 2o minuten een stukje aluminiumfolie op de cake. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Enjoy!

Liefs Nicky Bron: belindajeffery.com.au

#bakken #amandel #kokos #glutenvrij #lactosevrij #cake #vanille #zoet

bottom of page