top of page

Courgetti soep met zalm


Met kerst heb ik een spirelli gekregen en heb hem al meerdere keren gebruikt. Sliertjes zijn gewoon gezellig! Een tijdje terug popte het opeens in mijn hoofd: een soep met courgetti slierten, hoe leuk is dat? Ik bedacht er een topping van aangebakken zalm bij en ik kan je vertellen: het is één van mijn favorieten. Echt heel erg makkelijk te maken, super lekker en het ziet er leuk uit.

Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten ( 4 koppen soep) * 1 l water * 1 blokje kippenbouillon * 2 courgettes * 1 ui * 2 kleine zalmfilets * Peper naar smaak

Eventueel * Zwarte sesam ter garnering

Hoe? Zo!

Verwarm een pan met water en voeg hier het bouillonblokje aan toe.

Was de courgettes en snijd 1 van de courgettes in blokjes. Snijd de ui in blokjes en voeg samen met de gesneden courgette toe aan de pan. Voeg wat peper toe en laat doorkoken voor ongeveer 5 minuten. Blend de groentes fijn, totdat je een mooie egale soep hebt.

Haal de tweede courgette door een spirelli. Voeg deze toe aan de pan met soep en laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 10 minuten.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie. Bak de zalmfilet naar wens. Ik heb hem voor een paar minuten aan elke kant aangebakken. Van binnen is hij nog roze.

Haal de zalm uit de pan en verdeel in kleine stukjes.

Verdeel de soep over de kommen, inclusief de courgetti. Voeg aan elk bakje zalm toe en garneer met zwarte sesam zaadjes.

Enjoy!

Liefs Nicky

#koken #soep #courgette #courgetti #bekijk #kerst #vis

bottom of page