top of page

Citroen risotto met doperwten en asperges


Deze risotto smaakt naar de lente! Een frisse en genuanceerde smaak van de citroen in combinatie met de doperwten en groene asperges smaakt heerlijk. De Parmezaanse kaas mag uiteraard niet ontbreken en maakt deze frisse risotto helemaal af.

Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 400 gr risotto rijst * 1 ui * 200 ml witte wijn * 750 ml warme groentebouillon * 150 gr doperwten * 450 gr groene asperges * 1 citroen, sap en schil * 70 g geraspte Parmezaan * olijfolie

Hoe? Zo!

Snipper de ui en giet een scheut olijfolie in een verwarmde koekenpan. Bak de ui glazig. Voeg vervolgens de risotto rijst toe met de witte wijn. Roer regelmatig door totdat het vocht is opgenomen. Voeg dan steeds een scheut groentebouillon toe, roer af en toe en zodra het is opgenomen voeg je weer een nieuwe scheut toe.

Kook ondertussen de asperges kort en verwarm de doperwten. Snijdt de citroen doormidden en pers het sap er uit. Rasp de schil.

Als al het bouillon is opgenomen voeg je het citroensap door de risotto en roer dit er goed doorheen. Voeg de asperges en de doperwten toe en roer nogmaals door elkaar heen.

Schep op borden en garneer met de citroenrasp en de Parmezaanse kaas.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#koken #risotto #vegatarisch #pasen

bottom of page