top of page

Nacho salade met avocado-yoghurtdressing


Extra lekker is deze nacho salade wanneer je buiten in het zonnetje zit. Maar mocht de zon niet schijnen (grote kans in Nederland) dan is het nog steeds erg lekker. Erg makkelijk te maken! Heb je nou niet alle kruiden in huis en schrikt de lijst je af? Je kan natuurlijk altijd een zakje met kruiden kopen ;-).

Ingrediënten (4 personen)

* 500 gr gehakt * 175 gr zwarte bonen * 1 zakje veldsla * Handje Cherry tomaatjes * 50 gr cheddar * 4 handjes nachos

Taco kruidenmix Voor dit recept heb je 2 el nodig van de kruidenmix. Bewaar de overige mix in een dicht potje voor een volgende keer. * 1,5 theelepel paprikapoeder * 3 tl gemalen komijn * 1 tl cayenne peper * 1,5 tl oregano * snufje knoflookpoeder * snufje rode peper flakes * 1 tl gemalen zout * 1 tl gemalen peper * Snufje uienpoeder

Saus * 230 gr Griekse yoghurt

* 1 avocado * 1 teentje knoflook * 2 tl peterselie

* 1 limoen, sap * 1 el olijfolie * 5 el water

Hoe? Zo!

Saus Snijd de peterselie fijn en schil de avocado. Pureer dit fijn met het limoensap, olijfolie, water en het knoflook. Roer daarna de Griekse yoghurt er doorheen.

Salade

Kruid het gehakt met de kruidenmix. Zet een pan op het vuur en bak het gehakt gaar. Lek ondertussen de zwarte bonen goed uit en snijd de cheddar en tomaatjes in stukjes.

Beleg een groot bord (of verschillende kleine bordjes) met de veldsla en verdeel hier over de bonen, gehakt, cheddar en de tomaatjes. Verkruimel de Nacho chips en voeg deze toe, mix een beetje door elkaar heen. Dien op met de saus!

Tip: Voeg de overige Nacho chips in een schaal. Lekker om in de saus te dippen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#koken #taco #salade #zwartebonen #vlees

bottom of page