top of page

Flammkuchen met chorizo en mozzarella


Hmmm dit is zo lekker! Ik had nooit eerder zelf flammkuchen gemaakt, alleen maar gegeten in het zonnetje op het terras. Je kan er net zoals pizza flink op losgaan en ik bedacht deze variant: flammkuchen met chorizo, mozzarella, ui, crème fraîche en basilicum. De chorizo brengt wat pit toe, wat lekker in evenwicht is met de overige wat zachtere ingrediënten. Ik had al gezegd hoe lekker het is hé? ;-)

Ingrediënten (2 stuks) * 350 gr (spelt)bloem * 5 gr gist * 7 gr zout * 210 gr lauwwarm water l * 125 gr crème fraîche * 1 ui * 10 plakjes chorizo * 1 bol mozzarella * Basilicum, garnering Hoe? Zo!

Voeg de bloem in een mengkom. Meng het gist er doorheen en vervolgens het zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en het lauwwarme water. Kneed er een soepel, elastisch deeg van (in ongeveer 10 minuten).

Dek het deeg af met een schone theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg een uur rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.

Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit. Zorg er voor dat de bodem dun is. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en beleg met de mozzarella, uienringen en chorizo. Bak af in ongeveer 10 minuten. Bestrooi de flammkuchen met basilicum nadat ze uit de oven komen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#bakken #flammkuchen #chorizo #mozzarella #borrel #vlees

bottom of page