top of page

Fruitwater met basilicum, aardbeien, frambozen en limoen


Zoet en zuur en een beetje kruidig, dat maakt dit recept tot een succes! Fris, smaakvol en een echte dorstlesser: dit fruitwatertje heb je nodig tijdens warme lente- en zomerdagen.

Fruitwater is de afgelopen jaren - en nu nog steeds - helemaal trendy. Kan ook niet anders, want het is heerlijk verfrissend én het ziet er zo zomers en gezellig uit, dat je er gewoon blij van wordt. Voor de mensen die geen water lusten (of moeten we zeggen de voorkeur geven aan iets met meer smaak ;-)..), is fruitwater ook ideaal. Veel gezonder dan een frisdrankje!

Bereidingstijd: paar minuten + minimaal half uur intrektijd

Ingrediënten * 5 frambozen * 1 limoen, in plakjes * 5 aardbeien * 7 á 10 blaadjes basilicum * 1 liter plat water, voor gekoeld

Hoe? Zo! Vul een kan met water en voeg het fruit en de basilicum toe.

Zet de kan minimaal een half uurtje in de koelkast zodat de smaak van het fruit en basilicum lekker in het water kan trekken. Hoe langer je het laat staan, des te intenser de smaak wordt!

Tip: is het water op? Je kan gerust nog een refill doen met de huidige ingrediënten! Of je eet ze op. Tip 2: Je kan natuurlijk ook bruisend water gebruiken!

Liefs,

Nicky


#drinken #limonade #framboos #limoen #fruitwater

bottom of page