top of page

Perzik salade met mozzarella en rauwe ham


Tijdens de warme zomerdagen is een salade een fijne lichte maaltijd. Dit is één van mijn favorieten, naast dat het zo lekker smaakt is de salade ook zo heerlijk kleurig. Het fruitige van de perzik, in combinatie met de frisse tomaatjes, de zoute rauwe ham, de lekkere mozzarella bolletjes en de knapperige pecannoten is superlekker! En dan uiteraard met een lekker broodje er bij, die ik het liefst besmeer met een simpele, maar o-zo-lekkere, zeezoutboter.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 150 gr rucola * 2 perziken * 1 handje cherry tomaatjes, gehalveerd * 16 gr mozzarella bolletjes, gehalveerd * 4 plakjes rauwe ham, in stukjes * Handje pecannoten, fijn gehakt

Hoe? Zo!

Verwarm een grill pan. Snijd de perziken in reepjes: snijd rondom de perzik en trek de helften uit elkaar. Ontpit en snijd in reepjes. Bak de stukjes perzik aan beide kanten.

Verdeel de rucola over de borden, evenals de tomaatjes, mozzarella en de rauwe ham.

Voeg de perzik toe en garneer met de gehakte pecannoten.

Liefs,

Nicky

#koken #perzik #mozzarella #rauweham #salade #pecannoten #vlees

bottom of page