top of page

Aardbeientiramisu met pistache nootjes


Succes gegarandeerd met deze aardbeientiramisu! De pistache nootjes geven niet alleen een gezellig kleurtje, maar smaken heerlijk bij de aardbeien. De lange vingers dompel je in chocolademelk. Ja, dat is net zo lekker als het klinkt! Met dit zomerse dessert scoor je sowieso punten bij je gasten ;-).

Bereidingstijd: 15 minuten (en paar uur koelkast)

Ingrediënten * 500 gr mascarpone * 250 ml slagroom * 4 el suiker * 1 vanille stokje * 250 gr aardbeien * Handje pistache noten, fijngehakt * 1 pak lange vingers * 150 ml chocolademelk

Handig

Blender Hoe? Zo!

Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de mascarpone hier doorheen, tot dat het glad geheel is.

Snij het vanille stokje open en schraap de vanille eruit en voeg toe aan het mascarpone-slagroom mengsel. Roer er goed doorheen. Blend 50 gr aardbeien tot moes.

Giet in een diep bord de chocolademelk en leg hier de lange vingers even in.

Pak een schaal en beleg de bodem met de lange vingers. Besmeer met het mascarpone-slagroommengsel. Schep een paar eetlepels aardbeien-sap hier over heen. Vervolgens leg je een volgende laag lange vingers er op. Besmeer weer met het mascarpone-slagroommengsel, maar niet zo dik.

Voeg het aardbeien-sap bij het overgebleven mascarpone-slagroommengsel en roer door elkaar heen. Voeg alles toe.

Snijd aardbeien in plakjes en beleg de gehele laag. Het hoeft niet netjes, het mag juist een beetje rommelig voor een leuk effect.

Hak de pistache nootjes en strooi deze over de aardbeien.

Zet minimaal een uurtje in de koelkast.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#aardbeien #koken #toetje #tiramisu #pistache #mascarpone

bottom of page