top of page

Kipfilet met honing-citroensaus en broccoli


Yum! Heerlijk de malse kip in een iets wat plakkerige honing-citroensaus. Er gaat ook ananassap door de saus, wat het een lekker frisse touch geeft. Als side dish zijn stukjes ananas dan ook erg lekker bij deze maaltijd!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 2 kipfilets, in blokjes

* 1 broccoli, in roosjes * 2 teentjes knoflook, geperst * 1 tl gember, geperst * 1 lente ui, in stukjes * 1 citroen, sap * 120 ml kippenbouillon * 60 gr honing * 1 el sojasaus * 1 el appelazijn * 60 ml ananassap * 2 el maizena * 400 - 500 gr rijst * Sesamzaadjes (zwart of wit) * Olijfolie Lekker voor er bij:

* Stukjes ananas

Hoe? Zo!

Kook de rijst en broccoli gaar. Voeg de geperste knoflook, gember, het citroensap, kippenbouillon, honing en sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg twee eetlepels maizena toe in een glas en voeg hier een beetje water aan toe. Roer tot dat het is opgelost en voeg toe aan de saus. Roer af en toe tot de saus is ingedikt.

Bak ondertussen de kipfilet gaar in een pan met olijfolie.

Verdeel de rijst op de borden. Voeg de broccoli hier aan toe.

Als de kipfilet gaar is voeg je deze toe aan de saus en schep op de borden.

Garneer met de lente ui en de sesamzaadjes.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#koken #broccoli #kippensoep #citroen #ananas #honing #rijst #vlees

bottom of page