top of page

Gele watermeloen slush met basilicum


Ooit een gele watermeloen gezien? Laat staan gegeten? Ik tot sinds kort niet, totdat ik een gele watermeloen bij de Jumbo tegenkwam. Die moest ik proberen! Hij proeft heerlijk fris en misschien net wat zoeter dan de welbekende rode watermeloen. Lekker in combinatie met basilicum: een spannende combinatie, met een smaakvol resultaat. En heerlijk dorstlessend. Ik dacht eerst dat wat honing er ook lekker bij zou zijn, maar de gele watermeloen is wat zoeter dan zijn rode broer, dus dat is helemaal niet nodig ;-).

Bereidingstijd: 5 min (invriezen meloen: een nacht)

Ingrediënten (2 glazen)

* 1/8 slice gele watermeloen (ik kocht hem bij de Jumbo)

* 400 ml water * 10 blaadjes basilicum (of naar smaak)

Handig

Blender

Hoe? Zo!

Snijd de meloen in blokjes en vries deze in (een dag of langer) voor gebruik.

Voeg de bevroren meloen stukjes toe aan de blender en mix deze. Voeg 200 ml water toe en mix nogmaals. Voeg vervolgens nog een keer 200 ml water toe, tot het een mooi glad geheel is (een beetje ijzig mag wel).

Voeg de basilicum toe en mix nogmaals kort. Verdeel over de beker en voeg voor de sier nog een blaadje basilicum toe en een rietje.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#drinken #fruitwater #watermeloen #basilicum

bottom of page