top of page

Pistache semifreddo met frambozen


Ik ben dol op pistache. Pistache in ijsvorm is sowieso één van mijn favorieten. En deze pistache semifreddo met frambozen mag zeker niet aan mijn pistache-favorieten ontbreken. Het recept is gebaseerd op een pistache semifreddo die ik gezien heb op uitpaulineskeuken.nl. Ik heb er een iets andere twist aangegeven. Een heerlijk verkoelend dessert of gewoon als lekker tussendoortje op een zomerse dag. Het groen van de pistache kleurt ook zo mooi bij de frambozen, vind je ook niet? Smaakt ook goed samen!

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 4 uur diepvries Ingrediënten * 4 eieren gesplitst in dooiers en eiwitten * 0,5 ltr slagroom * 100 gr suiker * 200 gr pistache noten (ongezouten en gepeld)

* 250 gr frambozen Tip: Mocht je de pistache noten nog moeten pellen, zorg er dan voor dat je een zakje / doosje van ongeveer 150 gram hebt.

Handig Keukenmachine, (hand)mixer

Hoe? Zo!

Voeg de pistache noten in een keukenmachine en maal fijn. Gebruik drie verschillende kommen:

- Klop de eiwitten stijf.

- Klop het eigeel met het suiker luchtig.

- Klop het slagroom stijf.

Voeg de pistache noten toe

Meng de pistache noten met het eigeel en voeg hier drie kwart van de slagroom aan toe. Daarna spatel je rustig de geklopte eiwitten door het pistache-mengsel.

Voeg een helft van het mengsel in een bakblik. Voeg aan de rand frambozen toe. Verdeel daarover de overgebleven slagroom en bedek vervolgens met het overgebleven pistache mengsel. Zet voor minimaal vier uur in de vriezer en haal het ongeveer een kwartier voor opdienen uit de diepvries.

Prak ongeveer 8 frambozen en maak hier een rand mee op het taartje. Beleg vervolgens met de overige frambozen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#bakken #nobake #semifreddo #frambozen #pistache

bottom of page