top of page

Maissoep met spekreepjes en nachos


Ooit aten we bij vrienden en hadden ze o.a. een maissoep met gebakken spekjes gemaakt. Dat had ik nog nooit gegeten, maar viel goed in de smaak. Ben iets gaan experimenteren met het recept en heb nachos, crème fraîche en chili vlokken toegevoegd. Geeft de soep een romige structuur en een pittige tegenhanger tegen de zoete smaak van mais. De nacho's zijn vooral voor de gezelligheid, maar geven ook een knapperige bite (als ze niet te lang in de soep liggen).

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 400 gr mais * 1 ui * 500 ml kippenbouillon * 2 el crème fraîche * 125 gr spekjes * Handje nachos * Chilivlokken

Handig Blender

Hoe? Zo!

Snij de ui in stukken bak glazig. Voeg de mais hier aan toe en bak voor 1 á 2 minuten mee.

Voeg de kippenbouillon hier aan toe en laat 10 minuten koken.

Bak ondertussen de spekjes uit.

Haal de pan van het vuur en blend tot een gladde soep. Roer de spekjes er doorheen (bewaar er een paar voor garnering). Verdeel de creme fraiche over de soepkommen en garneer met de overgebleven spekjes. Voeg verkruimelde nachos toe en breng naar smaak chilivlokken toe.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#koken #soep #mais #spekjes #cremefraiche

bottom of page