top of page

Spaghetti aglio olio met champignons


Spaghetti aglio olio is zoooo lekker! En deze simpele versie met kastanje champignons is ook erg goed. Je hebt hem in een handomdraai gemaakt en smullen gegarandeerd. Ik ben sowieso een champignon liefhebber, dus nu de herfst in aantocht komt, kan ik weer heerlijk genieten van champignon gerechten!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 200 gr spaghetti * 200-250 gr kastanje champignons, gesneden * 4 teentjes knoflook, geperst * 1/2 tl chili flakes (of naar smaak) * 2 tl gedroogde peterselie

* 2 tl basilicum, fijn gesneden * Geraspte parmezaan * 2 el olijfolie

Hoe? Zo!

Kook de spaghetti in een pan met water met een scheutje olijfolie.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de champignons. Je hoeft geen olie toe te voegen, de champignons laten vocht los. Roer regelmatig. Als de champignons gaar zijn schep ze naar één kan van de pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de knoflook en chili flakes in 1 minuut.

Giet ondertussen de spaghetti af en voeg toe aan de pan met champignons en kruiden. Voet de peterselie en basilicum toe aan twee eetlepels olijfolie en voeg dit toe aan de pasta. Roer goed door elkaar zodat de kruiden en champignons goed vermengd zijn. Schep op en bestrooi met de parmezaan.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#koken #spaghetti #aglipolio #champginons #vegatarisch

bottom of page