top of page

Pulled Chicken Nachos


Op de één of andere manier zijn nachos altijd lekker, hoe ze ook klaargemaakt worden. Deze nachos met pulled chicken is een variant gebaseerd op de heerlijke BBQ chicken.

De pulled chicken heeft wel wat voorbereiding nodig, maar als je dat ruim op tijd doet, de kip in de koelkast bewaard en wanneer je de nachos gaat maken zijn ze zo klaar. En superlekker, want de kip is super mals en smakelijk in combinatie met de nachos, cheddar en de avocado-crème-fraîche-saus.

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding, 2 uur en 15 minuten crockpot/oven

Ingrediënten * 1 zak nachos * 1 avocado * 1 tomaat * 2 plakken cheddar * 4 el crème fraîche * 1 jalapeño

Bestel je boodschappen online!

Pulled chicken * 2 kipfilets * 120 ml BBQ saus * 1 tl worcestershire saus * 1,5 el witte azijn * 1/2 tl mosterd * 30 ml olijfolie * 1 snuf uienpoeder * 1 teentje knoflook * 1 el Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum)

Handig Crockpot (oven kan ook) Hoe? Zo!

Voeg de kipfilet in de crockpot met alle ingredienten voor de pulled chicken en laat voor 2 uur op hoge temperatuur garen. Geen crockpot? Gaar de kip in de oven op 90 graden voor 3 uur. Als de kip gaar is, pluk je hem met vork en mes uit elkaar. Voeg terug in de saus en roer goed door elkaar. Laat het nog even in de crockpot of oven pruttelen (5 á 10 minuten).

Snijd de tomaat in blokjes en de jalapeño in reepjes. Snijd een avocado en prak dit tot een mousse. Voeg hier de creme fraiche doorheen en 1/4 van de tomatenblokjes.

Verwarm de oven op 200 graden.

Vul een bak met nachos. Verdeel hier de pulled chicken overheen met de plakken cheddar. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten of totdat de kaas goed gesmolten is.

Haal de schaal uit de oven en voeg de tomatenblokjes en jalapeño toe. Schep de saus er op en opdienen maar!

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#koken #pulledchicken #nachos #vlees #borrel

bottom of page