top of page

Raw cheesecake met blauwe bessen


Baksels die omgetoverd worden tot een gezonde versie (zonder suiker, roomboter etc.), lust ik vaak wel, maar het is niet zo lekker als met ;-). Maar deze cheesecake gemaakt van noten (waar geen 'cheese' en suiker of boter aan te pas komt) vind ik echt heerlijk! Er zitten dadels en honing in de bodem, die geven een zoete twist aan het taartje. De bosbessen geven een lekker kleurtje en of hij net zo romig is als een echte cheesecake? Anders, maar zeker heerlijk smeuïg. Ik ben fan. Enne, deze variant heb ik gegeten op vakantie. Aangezien dat in Bali was en ik er voorlopig niet meer kom, was ik genoodzaakt om het recept na te maken. En dat is gelukt!

Het is een compact taartje. Maar hij is erg machtig, dus kleine puntjes zijn helemaal niet erg.

Bereidingstijd: 15 minuten, 1 uur cashewnoten weken, nachtje in de vriezer (of minimaal 2 uur)

Ingrediënten * 175 gr cashewnoten * 1 citroen, sap en schil * 60 ml kokosolie (of zonnebloemolie) * 125 ml (soja)melk * 3 el honing * 1 tl vanille extract * 50 gr bosbessen Bodem * 120 gr dadels (zonder pit) * 120 amandelen * 1 el honing

Hoe? Zo!

Week de cashewnoten minimaal 1 uur in een bak met ruim water. Langer is geen probleem: des te zachter ze worden.

Beleg een bakvorm met bakpapier (18 cm).

Voeg de dadels, met de honing en amandelen in een blender. Mix tot een plakkerig deeg. Het is niet erg als er nog stukjes amandel in zitten. Voeg toe aan het bakblik en verdeel over de bodem. Druk bij de rand het mengsel wat naar boven, zodat je een wat hoger randje krijgt. Zet in de koelkast.

Dep de cashewnoten droog. Rasp de citroen en pers deze uit. Meng de cashewnoten met het citroensap, citroenrasp, kokosolie, sojamelk, honing en vanille extract. Mix tot een gladde massa. Dit kan ongeveer 5 minuten duren, of iets langer (of korter).

Schep de helft in het bakblik op de bodem.

Voeg de bosbessen toe aan de andere helft in de blender en mix tot een paarse substantie. Giet dit in het bakblik. Dek af en zet in de vriezer voor minimaal 2 uur, maar je kan hem er ook een nacht in zetten. Haal voor gebruik uit de diepvries en laat voor een paar uur de taart in de koelkast staan.

Beleg met bosbessen en aanvallen maar.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#bakken #nobake #vegan #cheesecake #raw #bosbessen #kerst

bottom of page