top of page

Zoete aardappelfrietjes met draadjesvlees en hüttenkäse


Hmmm draadjesvlees! Zelf maak ik het eigenlijk nauwelijks, maar bij oma is het altijd zo lekker. Vroeger moest ik er altijd de enge vet stukjes uitvissen. Nog steeds vis ik ze er uit, maar ondertussen snap ik dat het het vlees extra lekker maakt. Met het braden / stoven dan, want eten doe ik het echt niet ;-).

Bij het restaurant The Streetfood Club in Utrecht at ik een keer zoete aardappelfriet met rendang en een witte Deense kaas. Erg lekker! Ik heb een variant bedacht met het Nederlandse draadjesvlees en hüttenkäse. Ook erg lekker, al zeg ik het zelf ;-).

Bereidingstijd: 15 minuten, 3 uur stoven

Ingrediënten (2 personen) * 300 gr rundervlees * 1 ui * 1 el tomatenpuree * 1 el mosterd * 1 laurierblaadje * 100 ml runderbouillon * Bak en braad boter * Zoete aardappelfriet * 3 á 4 el hüttenkäse * Peterselie (vers of gedroogd) * Peper en zout

Hoe? Zo!

Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Zet een braadpan op het vuur en smelt een klont boter en braad het vlees aan beide kanten bruin.

Voeg de tomatenpuree, mosterd en het bouillon aan het vlees toe. Roer een beetje door en leg er een laurierblaadje in. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan voor ongeveer 3 uur.

Heb je een crockpot? Haal dan het gebraden vlees uit de pan en leg de stukken vlees in de crockpot. Voeg alle eerder genoemde ingrediënten toe en zet de pan op hoog. Laat 2,5 tot 3 uur staan.

Als het vlees uit elkaar valt is het klaar. Maak er draadjesvlees van en roer door het sausje. Laat het nog even voor een paar minuten staan.

Bak de zoete aardappelfriet ondertussen in de airfryer op 180 graden (8 á 10 minuten) of in de oven op 200 graden (ongeveer 15 minuten).

Leg de zoete aardappelfriet op borden en schep hier het vlees overheen. Voeg er een beetje peterselie aan toe en verkruimel er hüttenkäse overheen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#koken #rundvlees #zoeteaardappel #draadjesvlees #vlees

bottom of page