top of page

Noodles met biefstukpuntjes


Een tijdje geleden at ik bij een Vietnamees restaurant heerlijke ossenhaas puntjes met basilicum en noodles. Dit recept is er op geïnspireerd, maar dan met mijn eigen draai. Ik heb kogelbiefstuk gebruikt, iets meer groenten toegevoegd en altijd lekker: gebakken uitjes. En mijn eigen favoriete teriyaki saus. Super simpel recept om te maken, maar o zo lekker!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 2 kogelbiefstukken * Noodles (wok) * 1 courgette * 1/2 broccoli * Gebakken uitjes * Ter garnering: basilicum Teriyaki saus * 60 ml sojasaus * 60 ml water * 3 el honing * 1 tl gember, vers geraspt * 1 teentje knoflook, geperst * 1 el Maizena, opgelost in koud water

Hoe? Zo! Was de courgette en snijd in blokjes. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de biefstuk en snijdt in reepjes.

Kook de broccoli kort. Bak de courgette blokjes. Voeg de broccoli hier aan toe.

Maak de teriyaki saus: voeg alle ingrediënten , behalve de maizena, samen in een pan en verwarm. Voeg als laatste de maizena toe en roer tot dat de saus wat dikker is. Voeg toe aan de pan met courgette en broccoli. Roer de noodles er doorheen totdat ze warm zijn (ongeveer 1 minuut). Verdeel over borden/kommen.

Verwarm een pan met olie en bak de biefstuk reepjes hier kort in aan. Verdeel over de borden/kommen. Bestrooi met gebakken uitjes en voeg een blaadje basilicum toe.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#koken #noodles #biefstuk #teriyaki #vlees

bottom of page