top of page

Vissticks met pesto


Vissticks, wie kent ze niet. Waarschijnlijk van onze vriend kapitein Iglo uit het vriesvak. Maar als je ze zelf maakt zijn ze 1.000 keer zo lekker. Al helemaal met een lekker pesto laagje er tussen. Helemaal niet moeilijk te maken en je hebt de vis zo gepanneerd. Lekker bij bijvoorbeeld een spinazie stamppot!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

* 270 gr kabeljauwfilet * 2 el pesto * 1 ei * Panko (broodkruim) * Bloem * Olijfolie

Hoe? Zo!

Snijd de kabeljauw filet in 6 gelijke repen. Het geeft niet als ze niet helemaal precies dezelfde dikte hebben. Besmeer de bovenkant met de pesto.

Zet drie kommen klaar, één met een geklutst ei, een tweede met de bloem en een derde met de panko.

Haal stuk voor stuk de reepjes kabeljauw met pesto als eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de panko. Vul eventueel het bloem en panko aan. Ik doe dit altijd op gevoel en weeg nooit het aantal gram af. Gooi niet te veel in de bakjes, want je kunt dus beter aanvullen, dan dat je te veel overhoudt en weg moet gooien.

Zet een pan op het vuur en zorg dat de bodem gevuld is met olijfolie. Als de olie warm is, leg je de vissticks hier in en bak je rondom bruin.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#koken #vissticks #kabeljauw #pesto #vis

bottom of page