top of page

Tomatensoep met mascarpone en basilicumolie


Vaak zijn de meest simpele soepen gewoon heerlijk. Net zoals deze tomatensoep. Door de basilicumolie oogt en klinkt hij meteen een stuk deftiger, dus ideaal om tijdens een (feestelijk) diner op te dienen! Een soep kan je makkelijk voorbereiden, voor veel mensen. Win win dus!

Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oven

Ingrediënten (3 á 4 koppen soep) * 750 gr tomaten

* 4 teentjes knoflook

* 2 uien, in kwarten gesneden

* 1 rode paprika * 700 ml water

* 2 el mascarpone

* Olijfolie * 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

* 2 blokjes groentebouillon

Basilicumolie

* 10 gr verse basilicum * 7 el olijfolie * Peper en zout

Handig Staafmixer

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de tomaten, knoflook, uien en paprika op een bakplaat. Besprenkel met zout, peper en wat olijfolie. Bak de groenten 40 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten even afkoelen. Haal van alle groenten het velletje eraf.

Neem een grote steelpan of soeppan en voeg het water, bouillonblokjes en de geroosterde groenten en knoflook toe. Breng aan de kook en laat de de soep 10 minuten op medium vuur koken. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer alles tot een glad geheel. Roer de mascarpone er doorheen.

Snijd de basilicum fijn en voeg toe aan de olijfolie. Voeg eventueel op smaak met peper en zout.

Dien de soep op en voeg hier basilicumolie aan toe. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Enjoy! Liefs Nicky


#soep #tomatensoep #tomaten #koken #basilicum #kerst

bottom of page