top of page

Bananenpannenkoekjes met karamel


Ik had dulce de leche gemaakt voor karamel brownies, maar had nog aardig wat over. Toen bedacht ik dat het erg lekker zou zijn met bananenpannenkoekjes. Bananenpannenkoekjes staan bekend als gezond, maar deze variant is iets minder gezond door de karamel en de chocolade. Maar ach, af en toe wat lekkers mag best! Als je er maar niet in doorslaat toch ;-). En geloof me, voor deze variant wil je zondigen.

Als je geen dolce de leche of karamel in huis hebt of het niet kant en klaar koopt, is het handig om de dolce de leche al eerder te maken. Want als je dit als ontbijt of lunch wilt eten, dan kost het best wel wat voorbereiding.

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 3 uur voor de karamel)

Ingrediënten (9 stuks) * 1 banaan * 2 eieren * 1 blokje pure chocolade * Dulce de leche of 1 blikje gecondenseerde melk (je gebruikt niet alles voor dit recept)

Hoe? Zo!

Zet een pan met ruim water op het vuur. Breng aan de kook en laat het blikje met de gecondenseerde melk hier in 3 uur mee koken. Vergeet niet het wikkeltje er af te halen en zorg dat het blikje onder water blijft. Anders kan het blikje ontploffen. Als je een deksel op de pan houd en zachtjes laat doorkoken, dan verdampt het water minder snel.

Prak de banaan en mix met de eieren.

Bak in een pan met wat kokos of olijfolie de bananenpannenkoekjes.

Rasp of hak de chocolade fijn.

Leg de bananenpannenkoekjes op een bord. Besmeer met de karamel en bestrooi met de chocolade schaafsel.

Enjoy! Liefs,

Nicky


#bakken #zoet #bananen #bananenpannenkoekjes

bottom of page