top of page

Paprikabroodjes met pulled hoisin chicken


Op mijn werk lagen nieuwe producten van Albert Heijn, waaronder de paprikabroodjes. Je hebt ook andere varianten, zoals met biet of spinazie. Ik bedacht ter plekke wat ik hier op zou doen, namelijk pulled hoisin chicken met zoet zure komkommer. Heerlijk dacht ik! En dat is het ook. Dus bij deze deel ik het recept met jullie.

Bereidingstijd: 10 minuten + crockpot (2 tot 4 uur)

Ingrediënten (4 broodjes) * 250 gr kippen dijen

* 4 groente broodjes met paprika (Albert Heijn) * 80 ml sojasaus * 80 ml hoisinsaus * 80 ml kippenbouillon * 2 el honing * 2 el gember * 2 teentjes knoflook * 2 el water * 1 el maizena

Zoet zure komkommer * 1 komkommer * 40 ml rijst wijnazijn * 1 tl honing * 1/2 tl sesamolie * 1/4 tl pepper flakes * 1/2 tl zeezout

Handig Slowcooker, spirelli

Hoe? Zo!

Was de komkommer en maak er sliertjes van met de spirelli. Leg in een kom en voeg de rijst wijnazijn, honing, sesamolie, pepperflakes en zeezout toe. Laat lekker intrekken en zet het afgedekt in de koelkast.

Voeg de sojasaus, hoisinsaus, bouillon, honing, geperste knoflook en de gember in een kom. Mix door elkaar.

Snijd de kippendijen in stukjes en leg op de bodem van de crockpot. Voeg de saus hier overheen. Zet de crockpot op hoog voor 1,5 tot 2 uur uur of op laag voor 4 uur.

Haal de kip er uit en trek met twee vorken de kip uit elkaar. Houd even apart in een kom.

De saus giet je over in een klein pannetje. Mix de maizena met het water samen en voeg toe aan de saus. Verwarm de saus en roer af en toe dat het ingedikt is. Voeg over de kip en mix het er goed doorheen.

Maak de broodjes warm, ik gebruik een broodrooster. Snijd ze open en vul met de kip. Top af met de komkommer en eventueel wat sesamzaadjes.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#vlees #kip #hoisin #broodje #koken

bottom of page