top of page

Bananenbrood met bosbessen en pistache


Bananenbrood is altijd lekker toch? Ik zag een variant op foodandfriends.nl, met frambozen en pistache, maar heb de frambozen vervangen voor bosbessen. Hij smaakt net zo goddelijk als hij klinkt! En hij oogt gewoon gezellig door de nootjes en bosbessen. Het is trouwens geen gezonde variant, want er gaat roomboter en suiker in. Maar ach... dat maakt hem natuurlijk weer iets lekkerder ;-).

Bereidingstijd: 20 minuten + 55 minuten baktijd

Ingrediënten * 125 gr zachte roomboter * 125 gr lichte bastardsuiker * 2 eieren * 1 tl vanille-extract * 3 rijpe bananen * 190 gr bloem * 2 tl gist * snufje zout * 150 gr bosbessen * 75 gr pistachenoten gehakt

Bestel je boodschappen online!

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pistache noten voor ongeveer 5 minuten in een pan. Vet een cakevorm in met boter. Klop de boter met de basterdsuiker. Voeg de eieren er stuk voor stuk bij. Voeg ook het vanille-extract toe.

Prak de bananen fijn en voeg toe aan het mengsel. Klop tot een samenhangende massa.

Voeg in een andere kom de bloem met het gist en het zout. Roer dit door het bananenmengsel. Voeg de bosbessen en pistachenoten toe en roer er voorzichtig doorheen.

Giet het mengsel in de bakvorm. Bak af in 55 minuten.

Laat de cake even afkoelen. Haal uit de vorm wanneer hij lauw is.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

Altijd handig, een bakblik! Toe aan vervanging of heb je er nog geen één? Koop een Dr. Oetker cakevorm. Fijn en handig in gebruik.#bakken #bananenbrood #bananen #zoet #pasen

bottom of page