top of page

Thaise pompoen-kokossoep


Deze soep is super lekker! Ik denk ook de meest romige soep die ik ooit heb geproefd. We waren ooit met vrienden uit eten en kregen toen een Thaise pompoensoep. Heel erg lekker. Een vriendin Wietske heeft de soep weten te imiteren - waarschijnlijk niet exact, maar hij is in ieder geval erg lekker. Ik heb er nog gehakte hazelnoten aan toegevoegd. Smaakt lekker in combinatie met de soep en staat gezellig. Zelf ben ik geen koriander liefhebber, maar in de soep is het niet heel erg aanwezig. Je kan de koriander ook vervangen door basilicum, mocht koriander echt een no go zijn ;-).

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Ingrediënten (4 koppen soep) * 500 ml kippenbouillon * 1 flespompoen, blokjes * 2 winterpenen * 1 ui, gesnipperd * 400 ml kokosmelk * 1 banaan * Citroengras * 1 rode peper * 1 teentje knoflook * Handje verse koriander * Olijfolie

Bestel je boodschappen online!

Handig

Staafmixer

Hoe? Zo!

Snipper de ui, pers of snijd de knoflook fijn en snijd het pepertje fijn (zonder zaadjes als je de soep niet te pittig wil maken).

Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook, ui en de pepertjes toe. Bak kort aan totdat de geuren vrijkomen.

Snijd de winterpeen in schijfjes en voeg samen met de pompoenblokjes toe. Bak voor ongeveer 10 minuten mee en voeg daarna de bouillon toe. Evenals het citroengras (hele takje) en de kokosmelk en de banaan.

Laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 10 a 15 minuten, tot de pompoen zacht is.

Snijd de koriander fijn en voeg toe aan de soep. Haal het citroengras uit de soep.

Blend het geheel tot een romige soep.

Hak wat hazelnoten. Verdeel de soep over kommen en garneer met hazelnoten en koriander.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#soep #vega #koken #pompoensoep #kokosmakronen

bottom of page