top of page

Snickers-fudge van dadels


Mijn favoriete candybar? Snickers! Al lust ik de andere ook hoor, maar ik heb gewoon een zwak voor noten met chocolade. En het liefst met karamel. Ik zou elke dag wel een Snickers kunnen eten, maar ja... dat is niet zo goed voor mijn omvang. Daarom een gezonde variant met dadels. Daar ben ik tegenwoordig ook fan van. Zo lekker in combinatie met noten. Nu smaken deze Snickers-fudge niet naar een 'echte' Snickers, dat kan ook niet, want dit recept is namelijk suiker- en chocoladeloos. Maar ze zijn echt lekker. En het fijne is: deze kun je dus wel elke dag eten, zonder in een Snickers te veranderen ;-).

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur koelkast

Ingrediënten

Bodem * 100 gr dadels + 4 losse dadels, zonder pit * 3 tl cacaopoeder * 1/2 tl vanille extract * snuf zeezout * 75 gr amandelen

Vulling * 100 gr pinda's

* 20 ml agavesiroop * 3 el notenpasta * 1/2 el kokosolie

Topping * 25 gr kokosolie * 10 gr cacaopoeder * 1 eetlepel agavesiroop

Bestel je boodschappen online!

Handig Keukenmachine, brownie bakblik

Hoe? Zo!

Mix de dadels met de cacaopoeder, vanille extract, snuf zeezout en amandelen in een keukenmachine tot een glad geheel.

Bekleed het brownie bakblik met bakpapier. Druk het dadel- amandelmengsel hier in. Het kan zijn dat het niet helemaal vult, ik maak zelf een stuk van ongeveer 6 cm bij 13 cm. Je kan er een mooi rechthoek van maken, door het bakpapier terug te slaan en zo de bodem wat bij te drukken.

Rooster de pinda's kort. Voeg vier dadels in de blender met de notenpasta en kokosolie, Voeg de agavesiroop in een pan en en voeg het mengsel toe. Maak hier een karamel van. Voeg de pinda's toe en meng goed. Verdeel dit over de bodem.

Meng tot slot de ingrediënten voor de topping tot een pasta en besmeer de vulling hiermee.

Zet voor ongeveer een uur in de koelkast, totdat het hard is. Snijd aan in blokjes.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

Bron: wateetjedanwel.nl


#bakken #nobake #dadels #fudge #snickers

bottom of page