top of page

Gegrilde paprika risotto met burrata


Deze risotto is sowieso een feestje voor het oog op je bord met roodoranje kleur en de burrata. Maar ook een feestje voor je smaakpapillen en je knorrende maag. Ik ben een risotto fan, ook omdat je eindeloos kan variëren met ingrediënten. Door de gegrilde paprika krijgt de risotto en lekker pittig smaakje en de burrata maakt het heerlijk romig.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 1 ui * 2 kleine teentjes knoflook * 200 - 300 gr risottorijst * 1 flinke scheut witte wijn * 700 ml water

* 1 bouillon blokje * 230 gr geroosterde paprika (uit pot) * 1 bol burrata * Basilicum * Peper en zout naar smaak * Olijfolie, om in te bakken

* Extra virgin olijfolie

Handig

Keukenmachine

Hoe? Zo!

Snipper de ui en pers de knoflook. Mix de gegrilde paprika fijn in de keukenmachine.

Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en bak de ui met de knoflook. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe tot de korrels glazig zijn.

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Voeg een bouillon blokje toe, Roer door het water.

Blus af met een scheut wijn en voeg de gegrilde paprika toe. Roer door de risotto totdat het vocht is opgenomen. Herhaal met de bouillon. De risotto is ongeveer gaar na 20 minuten. Proef af en toe: als hij stevig is maar geen harde kern meer heeft is hij gaar.

Breng op smaak met peper en zout. Schep de risotto op de borden. Serveer met de burrata er boven op. Top de burrata af met peper en olijfolie. Garneer met basilicum en opdienen maar!

Enjoy!

Liefs,

Nicky

Bron: Flyingfoodie.nl

#koken #risotto #italiaans #vegatarisch #burrata

bottom of page