top of page

Citroen-knoflookgarnalen met courgette noodles


Dit is echt heel erg lekker! Het is best een knoflookbom, wat meteen verklaard waarom het zo lekker is, toch ;-). Met het frisse van de citroen en het pittige van pepperflakes en sriracha. Ik voeg zelf niet te veel toe, want kan maar een beetje pittig handelen. Mocht je er van houden, voeg dan wat meer toe! De courgette noodles smaken super in combinatie met de garnalen en door de kruiden eet je binnen no time een courgette op ;-). Extra fijn aan dit recept is dat het extra snel klaar is.

Bereidingstijd: 1o a 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 250 gr middelgrote garnalen, gepeld * 2 courgettes * 2 teentjes knoflook, geperst * 1 tl Italiaanse kruiden * Snufje red pepperflakes * Sap van 1 citroen * 50 ml witte wijn, of bouillon * Peterselie * 2 el olijfolie * 4 el zachte boter * 2 tl sriracha (hete saus: of naar smaak meer)

Bestel je boodschappen online!

Handig

Spirelli

Hoe? Zo!

Was de courgettes en maak er slierten van met een spirelli.

Voeg in een pan de olijfolie en 2 eetlepels vloeibare boter. Bak de garnalen voor 1 minuut.

Voeg de geperste knoflook, Italiaanse kruiden en pepperflakes toe. Mix het geheel en bak de garnalen nog voor ongeveer 2 minuten. Haal ze uit de pan.

In dezelfde pan voeg je 2 eetlepels vloeibare boter, de witte wijn (of bouillon), hete saus en het citroensap toe. Laat het inkoken.

Voeg de courgette slierten toe en kook in 2 minuten gaar. Voeg de garnalen toe en bak voor nog 1 minuut mee.

Dien op met peterselie en plakjes citroen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

PS. Op de foto zie je bestek van het leuke merk Lou Laguiole. Een stoer, mooi uiterlijk en fijn in gebruik, ik ben er erg blij mee! Ze zijn er ook in andere kleurtjes.

#koken #vis #garnalen #courgette #citroen #knoflook

bottom of page