top of page

Hazelnoot merengue cookies


Ik kan me hier serieus misselijk aan eten. Ben dol op hazelnoten en chocolade. Ja mijn favoriete chocolade reep is de groene: hazelnoot! Aangezien ik eiwitten ook erg lekker vind (in chocoladezoenen, op een citroentaartje, een pavlova etc. etc.), leek mij dat een ideale combinatie. En dat is het. Oh zo lekker. En makkelijk te maken, je hebt alleen wat geduld mogelijk aangezien de merengue voor een paar uur in de oven moet. Ik zou zeggen: plan dit soort dingen in tijdens een avondje Netflix: voordat je het weet zijn ze klaar!

Bereidingstijd: 10 minuten + 2/3 uur oven

Ingrediënten (7 stuks)

* 3 eieren, middel * 100 gr fijne kristalsuiker * 50 gr pure chocolade, gehakt * 100 gr gehakte hazelnoten * 1 tl maizena * 1 tl vanille-extract

Hoe? Zo!

Verwarm een oven voor op 80 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hak de chocolade en hazelnoten en zet even apart.

Split de eieren. Voeg de eiwitten in een kom (zorg dat deze vetvrij is) en mix de eiwitten schuimig. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Als alle suiker er doorheen zit, blijf je kloppen totdat de eiwitten stijf zijn. Altijd een goede test: kan je de kom onderste boven houden, zonder dat de eiwitten er uit glijden? Dan is het stijf genoeg.

Spatel de maizena en het vanille-extract er voorzichtig doorheen. Doe hetzelfde met de gehakte chocolade en hazelnoten. Houdt een handje hazelnoten apart.

Verdeel 7 hoopjes op de bakplaat, besprenkel met wat overgebleven hazelnoten. Bak voor ongeveer 2 tot 3 uur. Als ze gaan verkleuren dan staan ze er te lang in.

Haal ze uit de hoven en laat afkoelen voordat je ze oppakt (anders breken ze heel snel).

Als je ze opdient strooi er dan eventueel nog wat chocolade rasp overheen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky


#bakken #zoet #hazelnoten #chocolade

bottom of page