top of page

Citroen-risotto met garnalen en courgette


Met risotto kun je eindeloos variëren en ik word altijd weer blij van een lekkere risotto. Deze citroen-risotto met garnalen en courgette is een lichte zomerse variant. Lekker fris door de citroen, maar met een pittige tegenhanger van de chiliflakes. Yum!!

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten (3 tot 4 personen) * 300 gr roze garnalen, gepeld en gekookt * 1250 ml kippenbouillon * 300 / 400 gr risotto * 250 ml witte droge wijn * 1 ui * 1 teentje knoflook * 1 courgette * 1 citroen, rasp en citroen * Pepperflakes, naar smaak

Bestel je boodschappen online!

Hoe? Zo!

Snijd een uitje fijn, pers de knoflook en hak de courgette in blokjes.

Voeg in een pan olijfolie en bak de ui glazig Voeg de courgette toe en bak even mee.

Maak de bouillon aan en zorg dat het warm blijft.

Schuif de groenten naar een kant van de pan en voeg de wijn toe. Voeg direct de risotto toe en roer door de wijn. Roer dan alles door elkaar heen en blijf regelmatig roeren tot de wijn is opgenomen.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren en als de bouillon is opgenomen door de risotto voeg je weer een nieuwe schep bouillon toe. Herhaal totdat de risotto gaar is, of de bouillon op.

Ondertussen:

Pers of snijd de knoflook fijn en voeg toe in een aparte pan met een scheut olijfolie. Bak de garnalen in een paar minuten gaar. Haal van het vuur en laat even apart staan. Bestrooi de garnalen met pepperflakes.

Pers een citroen uit en bewaar het sap. Rasp de schil en zet dit ook even apart.

Als de risotto gaar is, voeg je de garnalen hier aan toe. Roer ongeveer 8 eetlepels citroensap door de risotto.

Schep op borden en besprenkel met citroenrasp.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#koken #risotto #vis #garnalen #courgette #Italiaans

bottom of page