top of page

Romige aspergesoep met Hollandse garnalen


Als de asperges in de winkel liggen dan is het tijd voor een aspergesoep. Ideaal tijdens de wat gure (Nederlandse) lente dagen. Dan is een soepje extra lekker. Vooral deze aspergesoep variant. De soep wordt extra smakelijk door de Hollandse garnalen. De edamames geven een twist aan de soep en tegelijkertijd blenden de smaken goed samen. En een eitje mag niet ontbreken, toch?

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 500 gr witte asperges * Bieslook * 1.5 l kippenbouillon * 75 gr boter * 75 gr bloem * 125 ml slagroom * Handje bieslook * 100 gr Hollandse garnalen * 1 ei

Bestel je boodschappen online!

Handig Zeef, asperge schiller, staafmixer

Hoe? Zo!

Schil de asperges en hou de schillen apart. Verwijder de houtachtige onderkant.

Verwarm de bouillon en breng aan de kook. Leg de asperges hier in. Laat 5 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Laat de pan met asperges nog 10 minuten staan. Haal dan de asperges met een schuimspaan uit de pan en voeg de schillen toe voor 20 minuten. Haal de schillen er uit en zeef de bouillon.

Kook een ei zacht tot midden.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem er door heen, tot een glad mengsel. Laat door garen voor een paar minuten, maar let op dat het niet verkleurd. Voeg de bouillon toe en roer weer door elkaar. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Snijd de asperges in stukjes en bewaar de kopjes, de rest voeg je toe aan de soep. Hak de bieslook en voeg toe. Pureer de soep. Voeg het slagroom toe en de kopjes van de asperges.

Pel het ei en snijd in vier partjes.

Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom een flinke lepel garnalen en edamame, Verdeel de ei partjes en opdienen maar.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#koken #soep #vis #garnalen #edamame #ei

bottom of page