top of page

Gebakken zalmblokjes met sesam


Mijn zus en ik vinden bij de Japanner in Veenendaal de zalmblokjes zo lekker. En nu kreeg ik het idee: dat kan ik toch wel zelf maken? Heb maar wat geprobeerd én de sesam is een upgrade. Wel, ik kan je vertellen, ze zijn een succes. Ideaal voor een hapjes avond!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten * 2 zalmfilets * 2 el sesam * 2 tl bloem * Zonnebloemolie * Scheut sojasaus

Bestel je boodschappen online! Hoe? Zo!

Snijd de zalm in blokjes. Voeg in een bakje met de bloem. Mix goed door elkaar heen.

Voeg in een ander bakje de sesam en druk de zalm blokjes hier zachtjes door heen, zodat ze zalmblokjes met sesam worden bedekt.

Zet een pan op het vuur met de zonnebloemolie en verhit. Voeg de zalmblokjes toe. Bak kort en voeg een scheut sojasaus toe. Hussel wat tot ze de zalmblokjes goudbruin zijn. Een paar minuten is goed, dan zijn ze nog lekker roze van binnen.

Enjoy!

Liefs,

Nicky

#zalm #koken #hapje

bottom of page