top of page

Avocado-citroen cake

Avocado in een cake? Ja dat kan. Is het ook lekker? Jep! De avocado geeft een smeuïg effect aan de cake en natuurlijk een leuk kleurtje. In combinatie met de citroen en pistache nootjes proeft de cake nog best gezond. Helaas... er gaat wel wat suiker doorheen ;-).

Ingrediënten * 110 gr suiker * 4 eieren * 1,5 avocado of ongeveer 220 gr diepvriesblokjes * 260 gr bloem * 1,5 tl bakpoeder * 2 el citroensap * Boter (om cakevorm mee in te vetten) Topping: glazuur * 2 el citroensap * 60 gr poedersuiker * Handje pistache noten om te garneren * Citroen rasp


Bestel je boodschappen online!

Handig Cakeblik Mixer

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in met boter. Klop de suiker en de eieren tot een luchtige massa (voor ongeveer 5 minuten).


Pureer in een aparte kom de avocado tot een glad geheel en roer hier de eetlepels citroensap doorheen.


Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met de gepureerde avocado toe aan het opgeklopte ei-mengsel. Roer dit er voorzichtig doorheen met een spatel.


Giet het beslag in de cakevorm.


Bak de cake af in ongeveer 40 tot 45 minuten.


Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en pas als de cake is afgekoeld voeg je de glazuur toe.


Pel ondertussen alvast wat pistachenootjes die je later toevoegt voor de garnering.

Glazuur Roer het citroensap door de poedersuiker totdat je een mooie gladde glazuur hebt. Smeer het over de cake en verdeel de pistasche nootjes over het glazuur. Raps wat citroenschil er overheen en klaar!

Liefs,

Nicky


Bron: naivecookcooks.com


#bakken #citroen #avocado #cake

bottom of page