top of page

Bananenbrood met Nutella

Als ik (expres) wat rijpe bananen over heb, dan kan ik de bananencake al ruiken. Of bananenpannenkoekjes, ook lekker natuurlijk.

Bananen en Nutella, dat is toch een heerlijke combinatie? Dus ik besloot dat daar een bananenbrood variant op gemaakt moest worden. Met zo'n leuk marmer effect. Super makkelijk te maken, wat wil je nog meer?


Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oven

Ingrediënten * 3 bananen (ongeveer 300/350gr) * 1 tl vanille exctract * 150 gr zelfrijzend bakmeel * 100 gr bloem * 3 eieren * 1 tl bakpoeder * 2 el Nutella of hazelnootpasta


Bestel je boodschappen online!


Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Prak de bananen. Voeg hier stuk voor stuk de eieren aan toe, mix goed door elkaar. Voeg het vanille extract, bakpoeder, bloem en zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Voeg een helft van het beslag toe aan een aparte kom. Voeg hier de Nutella aan toe. Roer goed door elkaar. Pak het bakblik en voeg 3 grote eetlepels gewoon beslag toe. Hier boven op 3 grote eetlepels Nutella-beslag en ga zo door tot het beslag op is. Haal een vork kriskras door het beslag, voor een leuk marmer effect. Bak het bananenbrood af in ongeveer 40 minuten. Laat afkoelen in het blik of op een bakrooster. Op eten binnen 2 a 3 dagen. Of vries plakken apart in. Dan heb je voor later nog een lekker tussendoortje!


Liefs,

Nicky


#bakken #bananenbrood #bananen #nutella

bottom of page