top of page

Bananencakejes met appel


Bananencakejes zijn een ideaal tussendoortje of handig als ontbijtje to go. Ik ben zelf niet zo'n goede ontbijter. Wel als ik vrij ben en ik op een normaal tijdstip wakker wordt en de tijd heb om even te zitten. Doordeweeks staat mijn wekker te vroeg en al heb ik de avond ervoor wel eens een goed voornemen hem iets eerder te zetten, zodat ik tijd heb om te ontbijten, mislukt het altijd doordat ik toch iets langer wil blijven liggen. Of wel, te lui en niet hongerig genoeg in de vroege uren ;-).


Als ik dan onderweg ben, krijg ik wel trek en deze bananencakejes met appel zijn dan een makkelijk eetbaar ontbijtje. Oja, gezond ook wel! En wie wil er nou niet met cakejes ontbijten?

Bereidingstijd: 10 min + 25 minuten oven

Ingrediënten (12 stuks) * 3 rijpe bananen * 150 gr amandelmeel * 12 gr bakpoeder * 2 eieren * 2 el honing * 2 appels * Kaneel, naar smaak


Bestel je boodschappen online!

Handig Een cupcake- of muffinvorm + 12 papieren-vormpjes Mixer

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 175 graden, Schil en snijd de bananen in plakjes en voeg toe aan een kom. Voeg daar het amandelmeel, bakpoeder, ei en honing aan toe. Mix tot een glad beslag.


Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Bestrooi naar smaak met kaneel. Roer dit door het beslag.


Verdeel bakpapier of papieren-vormpjes over de bakvorm en verdeel het beslag over de vormpjes en bak voor ongeveer 25 minuten af in de oven.

Laat ze afkoelen en je hebt een heerlijk tussendoortje!


Tip: vries ze in! Dan heb je altijd een ontbijtje klaar liggen.

Liefs,

Nicky

bottom of page