top of page

Blauwe bessen limonade met prik

Ik ben dol op blauwe bessen. De smaak en de kleur, love it! En natuurlijk dol op eigengemaakte fruitdrankjes. Je raadt het al: dat samen maakt een blauwe bessen limonade. Met prik. Lekker dorstlessend tijdens warme zomerdagen. Daarnaast heeft de limonade ook een lekker kleurtje. Word je toch blij van?

Bereiding: 20 min

Ingrediënten (1 kan)

* 130 gr suiker * 160 ml water * 160 gr blauwe bes * 4 grote citroenen * 1 tl citroenrasp * 2 handjes ijs klonten * 700 ml spa rood

Hoe? Zo!

Voeg het water met de blauwe bessen, suiker en de citroenrasp in een pannetje. Breng het aan de kook op middelhoog vuur. Laat het dan pruttelen totdat de suiker helemaal is opgenomen en de blauwe bessen gebarsten zijn. Haal het mengsel door een fijne zeef. Laat de siroop goed afkoelen. Bewaar de bessen, want die gebruik je later ook nog. Ondertussen kun je de citroenen persen. Voeg het citroensap, de siroop en anderhalve hand ijs klonten in de blender. Blend totdat het helemaal glad is. Roer de spa rood erbij. Voeg aan je kan je bewaarde blauwe blessen toe. Je kunt natuurlijk ook wat nieuwe erbij voegen, want dat staat leuk! Voeg de rest van de ijs klonten toe.

Enjoy! Liefs, Nicky

Bron: Chelseasmessyapron.com

#drinken #bosbessen #citroen #limonade #fruitwater #fruit

bottom of page