top of page

Chocolade-advocaatcake


Pasen, wij zijn er niet alleen dol op vanwege de paaseitjes. Maar ook weer een reden tot lekker eten en gezelligheid met familie en vrienden. Een Paascake mag daar natuurlijk niet aan ontbreken! Advocaat en pure chocola is een klassieke top combinatie en dat in combinatie met een cake... hmmm!

Bereiding: 10 min Bakken: 40 min

Ingrediënten * 225 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd * 150 gr boter, op kamertemperatuur * 150 gr suiker * 2 eieren, op kamertemperatuur * 2 el melk * Snufje zout * 200 ml advocaat * 50 gram pure chocola, in stukjes gehakt Topping * 20 gr boter * 100 gr pure chocola * 50 gr paaseitjes (circa 4 paaseitjes) + 6 paaseitjes ter decoratie (wij gebruiken Hema paaseitjes) Handig Tulbandvorm 1 liter, taartrooster Hoe? Zo! Verwarm de oven op 180 graden en vet de vorm in met boter.

Mix de boter en suiker totdat het een luchtige massa is. Voeg een snuf zout toe en daarna de eieren. Mix totdat de eieren goed zijn opgenomen.

Roer de melk erdoorheen en voeg daarna de meel toe. Meng dit goed totdat het een mooi, wat nat, beslag is.

Tot slot voeg je de advocaat en chocolade toe. Bak de cake in circa 40 min gaar in het midden van de oven. Laat de cake op een taartrooster goed afkoelen.

Smelt de boter met de pure chocola en de paaseitjes au bain-marie. Wanneer het een egaal mengsel is giet je het over de tulband. Leg wat gesneden paaseitjes boven op de tulband.

Enjoy!

Liefs Nicky en Daphne

#advocaat #pasen #chocola #tulband #zoet

bottom of page